STS software

Online facturatie software

Kmo’s, kleine bedrijven en freelancers spannen zich enorm in om hun bedrijf op de kaart te zetten. Ze doen dat niet alleen omdat ze gepassioneerd zijn over wat ze doen, maar ze hebben ook het doel om iets te bereiken

Dat is ook geen klein onderdeel van het werk.

Betaald worden betekent meestal dat je een klant een factuur stuurt. Het is gemakkelijk om een ​​factuur op te maken met een tekstverwerker of een spreadsheet, maar soms heb je iets meer nodig. Een professionelere uitstraling. Een manier om uw facturen bij te houden. Herinneringen over wanneer u moet reageren op de facturen die u hebt verzonden.

Er is een breed scala aan commerciële en closed-source factureringstools beschikbaar. Maar het aanbod aan de open source kant van het hek is net zo goed, en misschien zelfs flexibeler dan hun tegenhangers met gesloten bron.

Laten we eens kijken naar vier open source factureringstools die geweldige keuzes zijn voor freelancers en kleine bedrijven met een beperkt budget.

Waarop moet u letten in een factureringsinstrument

Niet elk Facturatieprogramma wordt worden op dezelfde manier gemaakt. Sommigen hebben, afhankelijk van hun ontwikkelaars en hun volwassenheid, meer of minder mogelijkheden dan de anderen Maar in de kern heeft een goede factureringstoepassing alle of meerdere van deze kenmerken:

Het moet toegankelijk zijn op internet. Dat kan op uw eigen website zijn of, als u de technische karbonades mist om de tool te installeren en te onderhouden, dan zou het een gehoste versie moeten hebben.

U moet ook eenvoudig sjablonen voor facturen kunnen aanpassen om het uiterlijk en het gevoel te krijgen dat u wilt. Bovendien moet de tool een rapportagefunctie hebben of de mogelijkheid om uw records op te slaan in een spreadsheet.

De tool moet meerdere valuta ondersteunen en u in staat stellen om uw lokale belastingtarieven te configureren. Ondersteuning van meerdere talen is een bonus.

Ten slotte zou de tool in staat moeten zijn om betalingen via PayPal of een betalingsdienst zoals Stripe te accepteren. Als het niet zo uit de doos komt, zou het gemakkelijk moeten zijn om die integratie toe te voegen.

Eenvoudige facturen

Hoewel de naam het woord simple bevat, is Simple Invoices geen barebones-toepassing. Verre van dat. Eenvoudige facturen kunnen gemakkelijk worden ingesteld en gebruikt, maar bevatten een aantal handige functies. Niet alleen accepteert het betalingen van PayPal, maar u kunt ook eenvoudige facturen inhaken in een betalingsgateway genaamd eWAY .

Simpele facturen gaan verder dan facturering. Het kan ook uw inventaris bijhouden, bonnetjes, schattingen en offertes maken. U kunt uw facturen opslaan als PDF-, Word-, Excel- of tekstbestanden.

Voordat u Simple Invoices downloadt en installeert, kunt u het een kans geven . Je kunt ook een van de gehoste versies van 4 euro per maand en hoger gebruiken.

Factuur Ninja

Invoice Ninja melds een eenvoudige interface met een krachtige reeks functies waarmee u facturen kunt maken, beheren en verzenden naar klanten en klanten. U kunt eenvoudig meerdere clients configureren, betalingen en openstaande facturen bijhouden, offertes genereren en facturen per e-mail verzenden.

Wat Invoice Ninja een deel van zijn concurrenten maakt, is dat het meer dan 20 populaire internetbetaalprocessors ondersteunt, waaronder PayPal en Google Wallet.

Download een versie die u op uw eigen server kunt installeren of ontvang een account bij de gehoste versie van de tool. Er is een gratis versie en een die je $ 50 per jaar kost.

siwapp

Het is niet de meest gelikte tool, maar siwapp compenseert dat door het gemakkelijk te maken om professioneel ogende facturen te maken. Voer eenvoudig informatie in enkele velden in en klik op een knop om de factuur per e-mail te verzenden.

siwapp wordt ook geleverd met een drietal modules waarmee u klantrecords, schattingen en producten kunt maken en beheren. Aan de andere kant is siwapp uit de doos niet voorzien van integratie met een betalingsprocessor. Als je een goede hand hebt met PHP, kun je mogelijk siwapp hacken en een betalingslink toevoegen, zoals een gebruiker deed voor PayPal .

U kunt de siwapp van de drive testen voordat u besluit deze te installeren.

Open Source Billing

Beschreven door de ontwikkelaar als “prachtig eenvoudige factureringssoftware”, voldoet Open Source Billing aan de beschrijving. Het heeft een van de schoonste interfaces die u hebt gezien, waardoor het configureren en gebruiken van de tool een fluitje van een cent is.

Open Source Billing onderscheidt zich door het dashboard, dat uw huidige en vroegere facturen bijhoudt, evenals openstaande bedragen. Die informatie wordt opgesplitst in grafieken en tabellen, waardoor het gemakkelijk te volgen is.

U voert een groot deel van de configuratie op de factuur zelf uit. U kunt items, belastingtarieven, klanten en zelfs betalingsvoorwaarden toevoegen met een klik en een paar toetsaanslagen. Open Source facturatie laat die informatie op al uw facturen, zowel nieuw als oud.

De gegevens van uw klanten kunt makkelijk en overzichtelijk opslagen en doorzoeken met het klantenbestand in het CRM gedeelte; Omdat deze gegevens (beveiligd) in de cloud zijn opgeslagen, kunt u deze van overal raadplegen. Bent u onderweg en moet u een adres van de klant opzoeken? Log dan in met uw smartphone of tablet en bekijk alle gegevens!

Zoals met sommige van de andere tools die we hebben bekeken, heeft Open Source facturatie een demo die je kunt proberen .