STS software

Online facturatie software

We hebben al eens benadrukt dat het belangrijk is om meer dan alleen maar programmeervaardigheden te hebben om de open source-klus die je wilt te vangen. Natuurlijk moet je nog steeds over de vereiste vaardigheden voor de klus beschikken, maar welke vaardigheden zijn dat precies?

Het antwoord op deze vraag is te vinden in een enquête van The Linux Foundation en online jobboard Dice van vorig jaar. De enquête, die antwoorden verzamelde van open source managers en professionals, richtte zich op open source-aanwerving – met name de vaardigheden die werkgevers zoeken bij potentiële werknemers.

Volgens de enquête verwacht 67 procent van de managers dat het aannemen van open source professionals meer zal toenemen dan dat van andere IT-medewerkers, en 42 procent is het ermee eens dat ze meer open source-talent moeten inhuren vanwege het toenemende gebruik van open source-technologieën. Maar liefst 89 procent zei dat ze het moeilijk vonden om het open source talent te vinden dat ze nodig hadden om posities in te vullen.

Dus naar welke soorten talent zoeken ze precies?

Cloud computing

Dit is volgens 70 procent van de ondervraagde managers, en het is een stijging van de 66 procent die exact hetzelfde zei in 2016. En 69 procent van de professionals verwacht dat cloud-technologieën dit jaar nog belangrijker worden.

Applicatie ontwikkeling

Applicatieontwikkeling is al geruime tijd een rage en het vertoont geen tekenen van stoppen. De resultaten van het onderzoek bewijzen dit en tonen aan dat 59 procent van de managers het noemt als een van hun meest gewilde open source-vaardigheden. 77 procent van de IT-professionals was het er ook over eens dat het vermogen om oplossingen te ontwerpen op basis van open source een van hun meest waardevolle vaardigheden was tijdens het werk.

Open Source Dev Tools

Weten hoe open-sourcecode in toepassingen moet worden opgenomen, is van vitaal belang voor ontwikkelaars, maar inzicht in open-sourceontwikkelingsgereedschappen maakt deze vaardigheid nog groter. Volgens 66 procent van de ondervraagde IT-professionals is ervaring met open source-ontwikkeltools een van de meest waardevolle vaardigheden in hun werk.

DevOps

In de enquête werden DevOps-vaardigheden gerangschikt als de derde meest gevraagde vaardigheid, met 57 procent. 60 procent zei ook dat ze DevOps Engineers het meest nodig hadden in hun organisaties. Dit wordt ondersteund door het Robert Half Report, dat DevOps Engineers tot een van de meest gevraagde technologische rollen van 2018 maakt.

Big Data

Big data blijven een groot probleem, 57 procent van de open source professionals beweert dat big data en analytische vaardigheden dit jaar steeds belangrijker zullen worden. 57 procent van de ondervraagde wervingsmanagers is het erover eens en wijst big data aan als een van de expertises die het meest van invloed zijn op het aannemen van een baan.

Er zijn verschillende andere expertisegebieden die volgens het Linux Foundation-rapport belangrijk en veel gevraagd zijn, inclusief open source beveiliging, webtechnologieën en containers.

Welke andere open-sourcevaardigheden heb je het meest nuttig en waardevol gevonden in je werk? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Tags: facturatie software mac, nlp technieken,