STS software

Online facturatie software

By - admin

Wat is een coaxkabel?

Je hebt vast weleens gehoord van de bedrijven Ziggo, Caiway en Delta. Wist je dat deze bedrijven kabels gebruiken waar alleen internet, radio en televisie door het huis binnenkomen. Deze kabels worden coax of coaxiale kabels genoemd. Coaxkabels zijn er in allerlei verschillende soorten lengtematen en soorten. Vanwege de grote aantal soorten kabels is het niet altijd direct duidelijk welke kabels geschikt zijn en welke niet. Verder is het natuurlijk ook van belang dat je internet provider een abonnement op maat aanbiedt om er optimaal van te kunnen genieten. In deze blog leggen we je uit wat een coaxkabel is, de kwaliteit, lengte en enkele oorzaken van storingen waar je tegenwoordig zelf op kunt gaan letten.

Wat is een coaxkabel?

Een coaxkabel is een tweepolige kabel die aan beide zijden hetzelfde is. De kern, wat ook wel wordt genoemd als de binnenkant van de kabel en de mantel aan de buitenkant zijn de twee verbindingen die de stroom doorvoeren. In het midden van de kabel wordt het signaal gentrapsorteerd. Vaak is de kern van koper maar zijn soms ook verzilverd. De volgende laag die om de kern heen staat, is het elektrisch dielektricum. Het elektrisch dielektricum zorgt voor isolatie. Dat is ook de reden waarom de buitengeleider regelmatig van koper is en dat je bij sommige andere kabels ook metaalfolie om de buitengeleider ziet. als laatste is de buitenkant van de kabel van kunststof zodat de kabel goed is beschermd en geïsoleerd tegen bijvoorbeeld het weer.

Waar gebruik je een COAX kabel voor?

Een COAX kabel gebruik je bijvoorbeeld om je tv te kunnen aansluiten. Een COAX kabel is geschikt voor de speciale ingang van het stopcontact voor de televisie. Ook kun je deze kabel dan verbinden met de achterkant van je televisie. Er zijn veel verschillende soorten COAX kabels op de markt beschikbaar. Zo heb je kabels van 1,5 meter maar bestaan er ook kabels die 3 meter en langer zijn. Deze kabels bieden je de mogelijkheid om de televisie op een handige plek te zetten die goed past in je woon of eetkamer. Een COAX kabel brengt een signaal over zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte van het signaal. De kabels hebben een hoog frequentiebereik waardoor je geen storingen ervaart wanneer je tv kijkt.

Tips voor goede coax kabels kopen

Als je zoekt naar een COAX kabel van hoge kwaliteit, kijk dan goed naar het kabel keurmerk op de verpakking. Aan het kabel keurmerk kun je zien wat voor kwaliteit de kabel is en hoe hoog de kwaliteit is. Een product met Kabel Keur is aan het logo te herkennen. Deze producten zijn in onafhankelijke tests bevonden als geschikt voor doorgifte van het signaal en hebben hier dan ook een certificaat voor ontvangen. Ook worden er regelmatig steekproeven genomen om de kwaliteit van de producten te waarborgen. De kabels zijn te koop in verschillende maten en soorten van diverse merken. Het is daarom altijd belangrijk om te onderzoeken of de kabel naar jouw behoeftes en wensen kan voldoen.