STS software

Online facturatie software

By - admin

Verkopen verhogen

Verkopen verhogen? De voordelen van b2b telemarketing en telefonische acquisitie

Als de naam van je merk bekend is creëert dit een beter netwerk voor je bedrijf. Niet alleen voor grote B2C merken maar ook B2B bedrijven die profiteren van een grote naam. Het opbouwen van je merknaam in de industrie is een lang proces. Het kost veel tijd, energie en geld. Dit is het echter zeker waard! In dit artikel bespreken we de voordelen van je merk promoten door middel van telemarketing en telefonische acquisitie.

Telemarketing en telefonische acquisitie: Wat houdt het in?

Nieuwe klanten vinden was vroeger veel simpeler dan tegenwoordig. Destijds wisten mensen via sociale contacten en reclameborden wel de weg te vinden naar de business waar ze naar op zoek waren. Een afspraak of gesprek maken ging zeer gemakkelijk zonder telemarketing en als je diensten bekend waren in de buurt hielp dat enorm. Tegenwoordig is de markt sterk veranderd en om nieuwe bezoek afspraken te genereren is B2B telemarketing de beste manier.

De B2B werkwijze voor telemarketing is een vorm van telefonische acquisitie waarbij je contant maakt met ondernemingen die interessant voor je zijn als klant. Telefonische acquisitie uitbesteden heeft zo en groot voordeel voor zowel bedrijven als klanten. Tegenwoordig op het internet is het gemakkelijk om de contactgegevens van een bedrijf te vinden. Dit versimpelt het proces van telemarketing en zorgt voor een beter resultaat.

Je verwacht natuurlijk succes bij deze methode. Telemarketing is echter niet zo makkelijk als de meeste mensen denken. Om dit werkelijkheid te maken is het verstandig om de nodige aandacht aan de sector te besteden. Je kan een scholing of training volgen of een van je personeelsleden een les laten volgen. Dit helpt enorm als je wilt beginnen op het gebied van telemarketing als een bedrijf. Daarnaast is het ook verstandig om eerst informatie op te zoeken op het internet. Als je niet voor een training wil betalen, kan je tips gebruiken.

B2B telemarketing tips

Het is belangrijk dat je als bedrijf je professioneel voorstelt wanneer je contact opneemt met een handelszaak. Vriendelijk overkomen is voor veel mensen het doel maar uit ervaring is er voor ons gebleken dat een professionele houding succesvoller is. Zorg ervoor dat je het gesprek goed voorbereid hebt en begin met een sterke opening. Respecteer de keuze van de handelszaak ten aller tijde. Bij telemarketing komt teleurstelling vaak voor. Laat de teleurstelling je niet neerhalen en ga gewoon door naar het volgende handelsbedrijf op het lijstje. Er zijn genoeg om uit te kiezen. Ga je lijstje af, en uiteindelijk krijg je succes.

Telemarketing is niet zo makkelijk. Sommige bedrijven denken er te makkelijk over en dit lijdt tot een slecht resultaat. Natuurlijk wil je als bedrijf zo veel mogelijk uit B2B telemarketing kunnen halen. Lijkt het je verstandig om er niet aan te beginnen of was de eerste poging niet succesvol?  Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren op het gebied van telefonische acquisitie en telemarketing. Dat brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar je zorgen worden volledig ontnomen.