STS software

Online facturatie software

By - admin

Een internetbureau kiezen? 5 tips

Ben je net een nieuwe onderneming gestart of wil je een website laten bouwen? Of je hebt jarenlang goed samengewerkt met een internetbureau maar jullie zijn ondertussen uit elkaar gegroeid. Dan moet je een nieuw internetbureau kiezen. Maar hoe doe je dat?

Vooronderzoek

Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Niet alle internetbureaus zijn hetzelfde. Er zijn bureaus die zich gespecialiseerd hebben in websites bouwen. Anderen hebben zich juist meer toegelegd op externe webshops.

Daarna verschilt ook de manier waarop internetbureaus bouwen. Bij het ene bureau krijg je met een eenmanszaak te maken, het andere heeft een team van 55 mensen waar je dag en nacht op kunt rekenen wanneer je ze nodig hebt.

Afspraak

Wanneer je eenmaal met een aantal internetbureaus contact hebt gehad weet je vast al wel wat voor vlees je in de kuip hebt. Zeker wanneer er wordt ingestemd met een vrijblijvende kennismakingsafspraak zit je eigenlijk altijd wel goed.

Tijdens de eerste afspraak is het belangrijk om een klik te voelen. Het betreft namelijk wel een hele nauwe samenwerking die jullie straks met elkaar aangaan. Daarnaast is het belangrijk dat er begrijpelijke taal wordt gesproken door het internetbureau.

Project

Nog iets wat belangrijk is wanneer je een internetbureau gaat kiezen is de manier waarop het bureau werkt. Wordt er een speciale manier gebruikt projectontwikkeling? Een groot aantal internetbureaus werkt met Scrum.

Dit is een prima manier voor het ontwikkelen van software maar het moet wel bij jou als ondernemer passen. Je dient in dit geval zelf belangrijke beslissingen te nemen en bij haast elk overleg dien je ook nog eens fysiek aanwezig te zijn.

Offerte

Een van de lastigste dingen waar je mee maken krijgt tijdens je zoektocht naar een internetbureau is de offerte. Wanneer je er een stuk of 5 hebt ontvangen zal het je al snel opvallen dat er tussen deze offertes grote verschillen zitten.

Je kan dit op een manier voorkomen. Dit doe je door al je wensen en eisen vooraf duidelijk te maken. Hoe uitgebreider je website wordt, hoe duidelijker je hierin moet zijn. Een paar voorbeelden van wensen zijn:

  • Welk platform wordt er gebruikt
  • Hoeveel talen
  • Uit welke onderdelen bestaan de pagina’s
  • Wie vult de website
  • Welke onderdelen wil je zelf beheren
  • Moet er een integratie met social media komen
  • Welke contactformulieren wil je eraan toevoegen

Welk soort internetbureau?

Nu je al je wensen en eisen duidelijk op een rijtje hebt gezet kan je gaan kiezen met welk internetbureau je in de toekomst wilt gaan samenwerken. Veel ondernemers kiezen voor een WordPress internetbureau. WordPress biedt namelijk een groot aantal voordelen.

Om even een paar dingen te noemen, met WordPress kan je uit een groot aantal verschillende thema’s kiezen. Het is makkelijk te gebruiken, veilig en vertrouwd. En wat ook niet onbelangrijk is, het programma is SEO-vriendelijk. Je bent dus sneller te vinden in de zoekmachines.